• head_banner

Nyekel barang, harga naék, sareng pesenan dijadwalkeun pikeun paruh mimiti taun payun! Kapasitas pengecoran wafer 8 inci pinuh

Nyekel barang, harga naék, sareng pesenan dijadwalkeun pikeun paruh mimiti taun payun! Kapasitas pengecoran wafer 8 inci pinuh

Kusabab tumuhna gancang paménta aplikasi pikeun sensor gambar CIS, chip manajemén kakuatan PMIC, chip idéntifikasi sidik, chip Bluetooth, chip memori khusus, sareng sajabana, pesenan wafer 8 inci panas.

Numutkeun kana Securities Times, kalayan peluncuran telepon sélulér 5G laun, paménta pikeun pengecoran bagian chip konci terus dipentés. Perusahaan pengecoran sapertos TSMC, Samsung, GF, UMC, sareng SMIC gaduh kapasitas lengkep sareng parantos janten pasar anu ngajual.

Samsung ngémutan investasi otomatis pikeun lini produksi 8 inci, ti transportasi manual ka transportasi mesin, sareng diarepkeun nyéépkeun langkung ti 100 milyar dolar AS.

Numutkeun ka laporan Securities Times, kusabab kirangna kapasitas produksi pengecoran, sababaraha pabrik desain IC parantos ngungkabkeun yén aranjeunna naék harga pilem anyar dina waktos anu caket sareng ngawartosan konsumén pikeun naékkeun harga pengecoran dina kuartal kaopat ieu taun sareng taun payun.

Numutkeun kana itungan Pangadeg Sekuritas, ti saprak Séptémber, kapasitas pengecoran wafer 8 inci parantos ketat, sareng periode pangiriman pengecoran terus-terusan diperpanjang janten 3 bulan atanapi bahkan langkung ti satengah taun. Diperkirakeun harga pengecoran pesenan énggal dina kuartal kaopat bakal naék. Bakal naék ku 10%.

Numutkeun ka sumber industri, Shenzhen De Ruipu parantos nyandak kalungguhan dina ngaluarkeun bewara kenaikan harga produk dina tanggal 18 Séptémber, ngumumkeun yén perusahaan parantos mutuskeun pikeun ngaluyukeun harga produk na saluyu ti 1 Oktober 2020. 8205 na bakal dumasar kana harga aslina . Ngaronjat ku 0,02 yuan.

Pabrikan tabung MOS anu sanés, Shenzhen Jinyu Semiconductor, ogé ngirimkeun surat kontak ka konsumén pikeun naékna harga. Ti tanggal 1 Oktober 2020, harga tabung MOS sareng produk séri IC bakal diluyukeun saluyu sareng 20% ​​-30%.

Sababaraha analis nyarios yén faktor pangrojong sisi-paménta ayeuna pikeun kapasitas produksi 8 inci ayeuna nyaéta kanaékan kontinyu paménta pikeun chip analog sareng alat-alat listrik, sedengkeun tingkat pertumbuhan pasokan tunduh dina tingkat pertumbuhan paménta, anu ngajantenkeun pabrik utama aktip nyebarkeun pengecoran.

Sekuritas Industri nyarios yén kakurangan kiripik ayeuna utamina disababkeun ku gangguan ranté pasokan. Sababaraha merek telepon sélulér parantos ningkatkeun pameseran chip dina tilu bulan ka pengker pikeun mastikeun kaamanan ranté pasokan. Hasilna, inventaris industri ayeuna aya dina tingkat anu handap pisan.

Dina waktos anu sasarengan, Xiaomi, OPPO sareng mérek sanésna ngarepkeun parobahan penting dina pangsa telepon sélulér taun payun. Aranjeunna langkung optimis ngeunaan pertumbuhan saham taun payun. Aranjeunna ogé ningkatkeun tujuan stocking. Éta henteu ditetepkeun yén aya kaayaan ngabahekeun teuing. Maka, Sekuritas Industri ngarepkeun yén kakirangan éta bakal diteraskeun dugi ka satengah munggaran taun payun. .


Pos waktos: Dec-21-2020